Uhapšeno nekoliko osumnjičenih zbog napada na džamiju u Pakistanu

Srna
Foto: Tanjug

PEŠAVAR- Pakistanska policija koja vodi istragu o samoubilačkom napadu na džamiju u pakistanskom gradu Pešavaru, gdje je poginulo više od stotinu ljudi, saopštila je danas da je uhapšeno nekoliko osumnjičenih i da ne mogu da odbace mogućnost da je napadač imao pomoć iznutra kako bi izbjegao bezbjednosne provjere.

Samoubica je početkom sedmice aktivirao pojas sa eksplozivom tokom podnevne molitve kada je u džamiji bilo više stotina vjernika. Bogomolja je izgrađena za policiju i njihove porodice nastanjene u jako obezbjeđenom kompleksu.

"Pronađeni su određeni tragovi i na osnovu toga izvršeno je nekoliko hapšenja. Ne možemo odbaciti mogućnost pomoći iznutra, ali pošto je istraga u toku ne možemo objaviti druge detalje", rekao je policijski zvaničnik iz Pešavara Ijaz Kan.

Pažnja istražilaca usmjerena je na način na koji je napadač uspio da prođe vojne i policijske kontrolne punktove koji vode ka kompleksu u centru grada.

Pakistanski ministar odbrane Kavadža Asif izjavio je da je samoubica bio u prvom redu u prostoru za molitve kada je aktivirao eksploziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana