Uhapšena žena koja je ranila šest osoba nožem

Tanjug
Uhapšena žena koja je ranila šest osoba nožem

BERLIN - Policija je uhapsila 32-godišnju ženu koja je osumnjičena da je ranila šest osoba u napadu nožem u autobusu koji je prevozio putnike na festival u zapadnoj Njemačkoj, a vlasti su danas saopštile da nema dokaza da su postojali politički ili vjerski motivi za napad.

Troje povrijeđenih nalaze se u životnoj opasnosti nakon sinoćnjeg napada, saopštila je policija.

Policija i tužioci naveli su da je šest povrijeđenih osoba starosti između 16 i 30 godina, a da je do jutros njih troje napustilo bolnicu nakon što im je ukazana pomoć, prenio je AP. Policija je saopštila da je žena uhapšena u Zigenu nemačka državljanka i da nema imigrantsko porijeklo.

Njemački mediji su objavili da je moguće da je žena koja je izvršila napad psihički bolesna, kao i da je bila drogirana, kao i da se pretpostavlja da je nasumično ubadala ljude u autobusu.

Napad nožem dogodio se u gradu Zigenu, istočno od Kelna, a najmanje još 40 ljudi bilo je u autobusu u trenutku napada.

Lokalne vlasti su planirale da nastave održavanje festivala u Zigenu.

Napad nožem u Zigenu dogodio se nedjelju dana nakon napada nožem u Zolingenu, gradu u istoj državi Severna Rajna-Vestfalija, za koji je osumnjičen islamski ekstremista iz Sirije. On je ubio tri osobe i ranio osam. Napad u Zolingenu podstakao je nemačku vladajuću koaliciju da počne razgovore o sprovođenju olakšane deportace.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana