Tramp:  Bajden postao mentalni invalid, a Kamala je takva rođena

Tanjug
 Tramp:  Bajden postao mentalni invalid, a Kamala je takva rođena

MEDISON - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp je održao u Viskonsinu jedan od svojih najoštrijih govora protiv imigranata koji su ilegalno prešli američku granicu i počinili zločine a svoju protivkandidatkinju, demokratu Kamalu Haris nazvao "mentalnim invalidom", naveli su američki mediji.

Tramp, koji je, kako piše Njujork tajms, često dovodio u pitanje mentalne sposobnosti predsjednika SAD Džoa Bajdena, rekao je na redizbornom skupu u Viskonsinu da je "Džo Bajden postao mentalni invalid a Kamala je takva rođena".

On je optužio Harisovu, koja je u petak posjetila američko-meksičku granicu, za to što su neki migranti počinili zločine nakon što su ilegalno ušli u SAD, tvrdeći da je odgovorna za "brisanje američke granice", prenosi AP.

-Oslobodiću Viskonsin od masovne migrantske invazije. Oslobićemo zemlju - rekao je bivši američki predsjednik.

Tramp je izrazio nadu da će frustracija zbog ilegalne imigracije rezultirati glasovima u Viskonsinu i drugim ključnim državama, osudio je ljude koji prelaze granicu između SAD i Meksika nazivajući ih "otrovom za krv zemlje" i obećao je da će, ukoliko bude izabran, sprovesti najveću deportaciju u američkoj istoriji. Tokom svog govora republikanski predsjednički kandidat bio je okružen posterima koji prikazuju ilegalne migrante uhapšene zbog počinjenih ubistava i drugih nasilnih zločina i transparentima "Zaustaviti imigrantski kriminal" i "Deportujte odmah ilegalce". Prema zvaničnim podacima američke vlade oko sedam miliona migranata uhvaćeno je u ilegalnom prelasku granice SAD i Meksika tokom Bajdenove administracije, što je rekordno visok broj koji je podstakao kritike Trampa i republikanaca na račun Harisove i Bajdena.

Sarafina Čitika, portparolka Kamale Haris, rekla je nakon Trampovog govora da "on nema ništa inspirativno da ponudi američkom narodu, samo mrak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana