Tajfun blokirao saobraćaj u Japanu i Južnoj Koreji, stiže i druga oluja

Srna
Tajfun blokirao saobraćaj u Japanu i Južnoj Koreji, stiže i druga oluja

TOKIO - Letovi su danas otkazani, a vozovi zaustavljeni pošto je jaka kiša tokom udara tajfuna "Kanun" pogodila južne regione Japana i Južne Koreje u vrijeme kada se još jedna oluja približava sa istoka i prijeti Tokiju uoči vrhunca ljetnog praznika u Japanu.

Tajfun bi sutra mogao da se spusti u jugoistočni južnokorejski lučki grad Tongjong, a potom uđe dublje u Korejsko poluostrvo, saopštile su vlasti.

Oluja trenutno zahvata oblast na moru južno od Kjušua, glavnog ostrva na jugozapadu Japana, 860 kilometara od Tokija, nakon što je opustošila jugozapadni region Okinavu.

Nevrijeme održava snagu i kreće se neobično sporo, brzinom od deset kilometara na čas, što znači da će se vjetar i kiša zadržati duže.

Područja na Kjušuu već su bila potopljena padavinama tokom prošle sedmice, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Agencija je izdala upozorenja na jaku kišu i vjetar u mnogim dijelovima južnog i zapadnog Japana, što je navelo proizvođače automobila, uključujući "Tojotu" da obustave rad u nekim fabrikama.

Premijer Fumio Kišida otkazao je dolazak na svečanosti povodom današnjeg obilježavanja 88 godina od kada su SAD bacile atomsku bombu na Nagasaki.

U Nagasakiju, tada gradu sa 260.000 stanovnika, ubijeno je najmanje 74.000 ljudi.
Tri dana prije, Amerikanci su atomsku bombu bacili i na Hirošimu. Od zračenja izazvanog tim atomskim napadima žrtve su decenijama umirale

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana