Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine

GS/Agencije
Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 537. dan. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom zemlje, a ukrajinski zvaničnici tvrde da je Rusija tokom noći izvela "masovni" napad na Lavovsku i Volinsku oblast

Moskva: FSB priveo stanovnika Krima koji je špijunirao za Ukrajinu

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) privela je jednog stanovnika Krima koji je navodno po nalogu ukrajinske obavještajne službe prenosio podatke o transportu vojnog tereta u zonu specijalne vojne operacije, saopštila je danas pres služba FSB.

U saopštenju se navodi da su spriječene aktivnosti pristalice ukrajinske nacionalističke ideologije, ruskog državljanina rođenog 1965. godine. Kako se ističe, privedeni muškarac je, po instrukcijama ukrajinske obaveštajne službe, prenosio informacije o transportu vojnih tereta otpremljenih preko Krima u zonu specijalne vojne operacije, preneo je TASS.

Regionalne vlasti: Tri osobe poginule u raketnom napadu ruskih snaga na Luck

-U noćašnjem raketnom napadu ruskih snaga na Luck tri osobe su poginule, ima povrijeđenih - izjavio je načelnik Volinske oblasne uprave Jurij Poguljajko.

Naveo je da je hospitalizovano nekoliko povrijeđenih nakon napada ruskih snaga na taj grad na sjeverozapadu Ukrajine, prenosi Interfaks Ukrajina.

-U Dnjepru su dvije osobe povrijeđene u raketnom napadu Rusije na jedno preduzeće - rekao je šef oblasne uprave Sergij Lisak, a gradonačelnik Lavova Andrij Sadovi izjavio je da je u tom gradu raketa uništila vrtić.

Prema njegovim riječima, oštećeno je više od stotinu objekata, a medicinsku pomoć su zatražile četiri osobe.

Ukrajina: Masovni raketni napad ruskih snaga

Rusija je noćas izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

-Opasnost od raketnog napada u Sumskoj, Poltavskoj i istočnim oblastima zbog lansiranja krstarećih raketa sa strateških bombardera Tu-95MS iz oblasti Kaspijskog mora - navedeno je u izveštaju, prenosi Unian.

U Lavovu, na zapadu Ukrajine, fragmenti raketa pali su na stambene zgrade, ima povrijeđenih, saopštio je načelnik oblasne uprave Maksim Kozicki.

Dodao je da se srušio plafon u jednom od hipermarketa i da su oštećena i vozila,

U Lucku, na severozapadu Ukrajine, pogođeno je industrijsko preduzeće, ima povrijeđenih, saopštio je gradonačelnik Igor Poliščuk, prenosi Interfaks Ukrajina.

U Dnjepru je uslijed raketnog napada izbio požar u jednom preduzeću, ima povrijeđenih, izjavio je načelnik oblasne uprave Sergij Lisak.

Opasnost od raketnih napada bila je proglašena i na jugu i u centralnim dijelovima Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana