Sidnejske plaže zatvorene nakon napada ajkula na delfina

Tanjug
Sidnejske plaže zatvorene nakon napada ajkula na delfina

SIDNEJ - Nekoliko popularnih plaža u Sidneju zatvoreno je nakon što su bik ajkule napale delfina u vodama u blizini tog grada.

Najmanje dvije bik ajkule primijećene su u oblasti plaže Šeli na sjeveru Sidneja, a nakon napada na delfina, vlasti su iz predostrožnosti zatvorile sve obližnje plaže, prenosi BBC.

Britanski javni servis prenosi da je povrijeđeni delfin kružio u blizini obale Sidneja, ali se ubrzo nasukao na obalu i uginuo.

Portparolka Organizacije za bezbjedno surfovanje Trejsi Her-Bojd rekla je da srećom niko od kupača nije povrijeđen u napadu ajkula.

Ta organizacija je saopštila da pomoću dronova prati aktivnost ajkula i pozvala stanovništvo da ne ulazi u vodu dok spasioci ne utvrde da je to bezbjedno.

-Još uvek nije utvrđeno da li je delfin uginuo od povreda zadobijenih u napadu ajkula ili je već bio bolestan, što ga je učinilo lakom metom napada -  rekla je Her-Bojd.

Jedna od očevidaca sa plaže Šeli rekla je da je isprva bila oduševljena što je vidjela delfina kako pliva u zalivu, nakon čega je ubrzo javljeno da je ajkula u vodi i da je kupačima rečeno da ostanu na suvom.

- Vratili smo se i vidjeli da je delfin nasukan na plažu, što je bilo zaista tužno - rekla je žena očevidac.

BBC prenosi da plaže Sidneja ostaju zatvorene, a savjetovano je da niko ne ulazi u vodu i prati savjete o bezbjednosti od napada ajkula.

Smrtnost ljudi od napada ajkula rijetka je u Sidneju, i bilo ih je samo dvije u posljednjih 60 godina, dodaje BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana