Senator bio meta poziva lažnog Kulebe

Tanjug
Foto: FOX

VAŠINGTON - Predsjednik Senatskog komiteta za spoljne poslove Ben Kardin bio je na meti lažnog pozivaoca koji se predstavljao kao bivši ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, navedeno je u saopštenju koje je prosleđeno kancelarijama Senata u koje je En-Bi-Si njuz imao uvid.

U saoptšenju je naveden imejl koji je Kardinova kancelarija primila 19. septembra preko Zum poziva, od nekoga ko tvrdi da je Kuleba.

"Kardin i njegovo osoblje ranije su se sastali sa Kulebom, i kada su se povezali na Zumu, izgledalo je kao da je u pitanju živa audio-video veza koja je i po izgledu i po zvuku ličila na prošle susrete", navodi se u obaveštenju.

Kardin i članovi njegovog tima posumjali su da je u pitanju lažni poziv kada je osoba koja se predstavljala kao Kuleba počela da pritiska Kardina da odgovori na pitanja poput: "Da li podržavate korišćenje rakete dugog dometa na rusku teritoriju? Moram da znam vaš odgovor".

Senatorov tim je odmah prekinuo razgovor i kontaktirao Stejt department, koji je potvrdio da pozivalac nije bio Kuleba. Stejt department i policija Kapitola nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, a FBI je odbio da komentariše. Kardinova kancelarija odbila je da komentariše detalje poziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana