Ruska fregata "Admiral Gorškov" učestvovaće u vježbama sa Kinom i južnoafričkom mornaricom

Tanjug
Ruska fregata "Admiral Gorškov" učestvovaće u vježbama sa Kinom i južnoafričkom mornaricom

MOSKVA- Najsavremenija fregata ruske mornarice "Admiral Gorškov", koja nosi hipersonične rakete cirkon, popuniće zalihe u sirijskoj luci Tartus i učestvovaće u zajedničkim vježbama sa kineskom i južnoafričkom mornaricom u Indijskom okeanu, rekao je danas vojno-diplomatski izvor za TAS S.

Agencija još nema zvaničnu potvrdu te informacije. Pomorske vježbe, na kojima treba da učestvuju brodovi iz Rusije, Kine i Južnoafričke Republike, biće održane od 17. do 27. februara.

Ministarstvo odbrane Južnoafričke Republike saopštilo na sajtu da će predstojeće desetodnevne vežbe biti održane u blizini priobalnog grada Durbana i Ričards zaliva u Indijskom okeanu, u cilju razmene operativnih vještina i znanja.

Vežba ima za cilj da ojača već dobre odnose između Južnoafričke Republike i Rusije i Kine, navodi se u saopštenju. Prva takva trilateralna pomorska vežba održana je kod jugozapadne obale Južnoafričke Republike u blizini Kejptauna, u novembru 2019. godine. Kejptaun je ranije izvjestio da će Rusiju na vježbama predstavljati dva ratna broda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana