Ruska ambasada: Američka vlast osniva laboratorije za upravljanje epidemijama

Tanjug
Ruska ambasada: Američka vlast osniva laboratorije za upravljanje epidemijama

VAŠINGTON - Američke vlasti osnivaju laboratorije širom svijeta kako bi mogle da upravljaju epidemijama u sopstvenom interesu, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

-Pod maskom praćenja bolesti, Vašington osniva svoje ilegalne laboratorije širom svijeta, bezobrazno i nekažnjeno uspostavljajući brojne objekte ove vrste duž ruske granice - navodi se u saopštenju, a prenosi TASS.

Navodi se i da ''aktivnosti Pentagona u Ukrajini'' izazivaju posebnu zabrinutost, pošto su SAD u svoje projekte, navodno, uvukle desetine državnih instituta i privatnih kompanija u toj zemlji.

-Civili i vojni službenici u zemlji postali su donatori biomaterijala i puki ispitanici. Nema sumnje da ovakvi postupci zahtijevaju odgovarajuću pravnu procjenu, posebno od strane relevantnih međunarodnih institucija - dodaje se.

Ambasada tvrdi da ''postoje dokazi koji ukazuju da su SAD sprovele istraživanje koje uključuje potencijalne biološke ratne agense, a dokazi su značajni“.

-Takođe, ima i pokušaja da se namjerno pojačaju patogene osobine agenasa koji izazivaju značajne infekcije - navodi ambasada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana