Policija Sjeverne Irske se izvinila nakon što je greškom otkrila podatke zaposlenih

Tanjug
Policija Sjeverne Irske se izvinila nakon što je greškom otkrila podatke zaposlenih

BELFAST- Policijska služba Sjeverne Irske (PSNI) se izvinila što je greškom otkrila detalje vezane za svih svojih 10.000 zaposlenih.

Policijska federacija Severne Irske je saopštila da bi to moglo da izazove neprocenjivu štetu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U odgovoru na zahtev za slobodu informisanja, PSNI je objavio imena svih policijskih i civilnih lica, kao i podatke o tome gde su bili postavljeni i koje uloge su obavljali.

Detalji su zatim objavljeni na internetu, pre nego što su uklonjeni. Izvinjavajući se policajcima, pomoćnik šefa policije Kris Tod rekao je da je greška neprihvatljiva.

"U ovom trenutku delujemo u okruženju gde postoji ozbiljna pretnja našim kolegama vezana za terorizam u Severnoj Irskoj i ovo je poslednja stvar koju bilo ko u organizaciji želi da čuje", rekao je on.

Tod je istakao da duguje svim svojim kolegama da se to temeljno istraži i da je istraga pokrenuta. Policija Severne Irske bila je meta republikanskih paravojnih formacija, a poslednji napad je bio u februaru.

Prijetnja policajcima znači da oni moraju biti izuzetno oprezni u pogledu svoje bezbednosti. Mnogi od njih prikrivaju svoj posao, u nekim slučajevima čak i od nekih članova porodice.

Osim što je objavljena tabela koja sadrži broj ljudi na određanim pozicijama, PSNI je uključio i tabelu koja je sadržala i prezimena više od 10.000 pojedinaca, njihove inicijale i druge podatke. PSNI, ipak, nije objavio njihove privatne adrese

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana