Državljanin BiH uhvaćen sa 35 kilograma kokaina milionske vrijednosti

GS
Foto: Fokus.de

KELN – Policija u Kelnu je danas saopštila da je imala rekordnu zaplijenu droge pronađene u vozilu 25-godišnjeg vozača iz BiH, gdje je pronađeno čak 35 kilograma kokaina.

Istražioci iz odjeljenja za narkotike kelnske policije su bili prilično  iznenađeni koliko je droga bila slabo sakrivena.

Ulična vrijednost pronađenog kokaina kreće se, prema različitim procjenama, od 2,5 do 3,7 miliona evra.

Automobil vozača iz BiH je zaustavljen na putu A61, u pravcu Koblenca i tokom provjere na njegovim rukama su otkriveni tragovi kokaina, da bi se detaljnom pretragom vozila našla velika količina ove droge.

„On je prevozio 30 paketa kokaina, koje je poput cigli spakovao u prostor gdje inače stoji rezervni točak. Moje kolege odavno nisu imale tako lak ulov, jer je bilo očito da se radi o transportu droge”, rekao je Jens Ahland, portparol Glavnog carinskog ureda u Kelnu.

Daljnja istraga u ovom slučaju provodi se od strane Carinskog istražnog ureda Esen po nalogu Državnog tužilaštva Bona.

„Ovo je novi rekord kada je riječ o količini zaplijenjene droge”, rekao je Ahland, dodavši samo da je krijumčar drogu prevozio iz Belgije te da je krajnje odredište navodno trebala da bude Slovenija.

 

Iz policije nisu željeli da iznose bilo kakve druge detalje, posebno ne o krijumčaru, već su samo naveli da je uhapšen. 

Samo nekoliko dana ranije dva Italijana starosti 37 i 42 godine kontrolisana su na odmorištu Pepenhoven Vest na istom putu 61 prema Koblencu. Bili su na povratku iz Holandije u Italiju.

Pri detaljnoj provjeri njihovog vozila, službenici su otkrili skrovište ispod zadnjeg sjedišta, koje je bilo ispunjeno sa 15 paketića kokaina i ukupne težine od 16,4 kilograma, prenosi Fokus.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana