Kremlj: Evropa će morati da izgradi “novu bezbjednosnu arhitekturu”

Tanjug
Kremlj: Evropa će morati da izgradi “novu bezbjednosnu arhitekturu”

MOSKVA - Evropa će morati da izgradi “novu bezbjednosnu arhitekturu”, a za to će biti potrebno mnogo napora u kontekstu promjena u svijetu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Očigledno, zbog činjenice da se bezbednosna arhitektura Evrope brzo mijenja, neophodno je izgraditi novu bezbjednosnu arhitekturu za Evropu, pa će to zahtijevati mnogo truda u budućnosti - rekao je Peskov novinarima, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je ukazao, cijelio sistem međunarodnih odnosa se mijenja. Peskov je napomenuo da će obnavljanje evropske bezbjednosne arhitekture za Rusiju postati “predmet brige” jer, kako je naveo, ona treba da obezbedi svoje interese u toj oblasti i usvajanje odgovarajućeg sistema bezbjednosnih garancija, prenosi Izvestija. On je to izjavio komentarišući izjavu francuskog predsjednika Emanuela Makrona o preispitivanju odnosa Evrope i Rusije u vezi sa potrebom da se razmišlja o novom obliku uređenja Evrope. Makron je juče rekao da će Evropa u jednom trenutku morati da razmisli o novom obliku svoje organizacije i da preispita veze sa Rusijom.

Prema Makronovim riječima, zemlje u Evropi i svetu treba da se fokusiraju na izgradnju novog svjetskog poretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana