Jednom od doktora optuženih za smrt Metjua Perija zabranjena ljekarska praksa

Tanjug
Jednom od doktora optuženih za smrt Metjua Perija zabranjena ljekarska praksa

LOS ANĐELES - Marku Čavezu, jednom od dva doktora koji su među pet osoba optuženih za smrt od predoziranja ketaminom američkog glumca Metjua Perija, federalni sud u Los Anđelesu zabranio je obavljanje ljekarske prakse.

Čavez se pojavio u petak pred federalnim Okružnim sudom u Los Anđelesu zbog optužbi za zavjeru ilegalne distribucije ketamina i dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz kauciju od 50.000 dolara, prenosi Rojters.

On je ranije potpisao sporazum sa federalnim tužiocima o priznavanju krivice, a kao dio tog dogovora njemu je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da obavlja ljekarsku praksu.

Čavezov advokat je izjavio da se njegov klijent kaje zbog toga što je preminuo neko ko je tražio ljekarsku pomoć. Drugi ljekar koji je optužen u tom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i saoptužena Jasven Sanga, poznata kao “kraljica ketamina”, za koju su vlasti rekle da je prodala drogu Periju nekoliko dana prije njegove smrti.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od “akutnih posljedica” predoziranja ketaminom i drugih faktora zbog kojih je izgubio svijest i udavio se u svojoj hidromasažnoj kadi, prema obdukcionom izvještaju iz decembra 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana