Iran potvrdio podršku u nastavku borbe protiv Izraela

Tanjug
Iran potvrdio podršku u nastavku borbe protiv Izraela

DUBAI - Predsjednik iranskog parlamenta Mohamad Baker Kalibaf izjavio je danas da će i nakon likvidacije vođe Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha, militantne grupe nastaviti da se suprotstavljaju Izraelu uz pomoć Teherana, prenijeli su iranski državni mediji.

Savez poznat kao Osovina otpora, koji se gradio decenijama uz iransku podršku, uključuje palestinsku grupu Hamas, Hezbolah u Libanu, Hute iz Jemena i razne oružane šiitske grupe u Iraku i Siriji, podsjeća Rojters.

Izrael je saopštio da je Nasralah ubijen u petak u vazdušnom napadu na Hezbolahovu glavnu bazu u južnim predgrađima Bejruta, a Hezbolah je potvrdio da je lider te grupe ubijen, ali nije precizirano kako.

-Nećemo oklevati da idemo do bilo kojeg nivoa kako bismo pomogli otporu - rekao je Kalibaf i upozorio Sjedinjene Američke Države da su “saučesnici u svim zločinima” i da moraju prihvatiti posljedice.

Osvrnuvši se na likvidaciju Nasralaha, iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči rekao je da Izrael “neće mirovati” i poručio da akcije jevrejske države neće proći bez odgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana