Galant obavijestio Ostina o napadima na Hezbolah

Tanjug
Galant obavijestio Ostina o napadima na Hezbolah

TEL AVIV - Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je da je sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom razgovarao o najnovijim vazdušnim napadima izraelske vojske na Hezbolah u Libanu i o razvoju situacije na sjevernoj granici Izraela sa Libanom.

-Prenio sam ministru procjenu situacije u vezi sa prijetnjama Hezbolaha i obavijestio ga o operacijama Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u cilju slabljenja sposobnosti Hezbolaha da izvrši napade na izraelske civile - objavio je Galant na mreži Iks.

Kako je dodao, razgovarali su i o široj regionalnoj situaciji i prijetnjama koje predstavljaju “Iran i njegovi zastupnici”. Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela desetine vazdušnih napada na južni Liban i pozvala stanovnike tog regiona da se hitno evakuišu iz kuća i drugih objekata u kojima militantna grupa Hezbolah skladišti oružje. IDF izvodi “rasprostranjene” napade na mete Hezbolaha u južnom Libanu, prenosi Tajms of Izrael.

Najnoviji talas vazdušnih udara uslijedio je nakon napetog dana u kojem je Hezbolah ispalio više od sto raketa na sjeverni Izrael, od kojih su neke pale u blizini grada Haife. Izrael je na to odgovorio izvođenjem stotina vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana