Eksplozija u sudu, dvije osobe povrijeđene

Tanjug
Eksplozija u sudu, dvije osobe povrijeđene

SANTA MARIJA - Najmanje dvije osobe su povrijeđene u eksploziji koja se danas dogodila u zgradi suda na jugu savezne američke države Kalifornija, saopštile su vlasti.

Jedna osoba je privedena nakon eksplozije koja je prijavljena nešto poslije 8:45 ujutru u zgradi suda Santa Marija u okrugu Santa Barbara, saopšteno je iz kancelarije šerifa, prenio je AP.

- Imamo dva izvještaja o povredama koje nisu opasne po život. Jedna osoba je odmah privedena. Mjesto je i dalje aktivno. Molimo vas da i dalje izbjegavate to područje, napisala je predstavnica za javno informisanje kancelarije šerifa okruga Santa Barbara Rakel Zik na platformi X (Tviter).

Zik je kasnije navela da je privedena osoba muškarac i da je eksplozija uslijedila nakon "namjerno postavljene" eksplozivne naprave.

Kancelarija guvernera Kalifornije Gevina Njusoma saopštila je da "aktivno prati" situaciju i koordiniše je sa lokalnim policijskim snagama.

Lokalni portal Nuzhok, pozivajući se na službenika Vrhovnog suda Darela Parkera, javio je prethodno da je osumnjičeni bio u zgradi suda i bacio torbu u sudnicu koja je potom eksplodirala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana