Broj poginulih u padu ukrajinskog helikoptera porastao na 18 VIDEO

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

KIJEV- Broj poginulih u padu ukrajinskog helikoptera u Brovarima u Kijevskoj oblasti porastao je na 18, među njima troje djece, a 26 osoba je povrijeđeno, uključujući 12 djece, prema ukrajinskim medijima, prenosi agencija RIA Novosti.

Helikopter se srušio u gradu Brovari, u blizini vrtića i stambene zgrade, saopštio je načelnik Kijevske regionalne vojne administracije Aleksij Kuleba.

Policija Ukrajine saopštila je da su u padu helikoptera poginuli ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski i njegov prvi zamjenik Jevgenij Enjin.

„Broj žrtava u padu helikoptera u Brovarima porastao je na 18“, prenosi list "Zerkalo Nedelji", pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

Navodi se da je među poginulima troje djece, a da je povrijeđeno 26 osoba, uključujući 12 djece.

Operacija spasavanja se nastavlja na licu mjesta.

U vrijeme pada helikoptera u vrtiću su bila djeca i zaposleni i da su svi evakuisani, prenose RIA Novosti.

Savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko izjavio je da bi uzrok pada helikoptera mogla biti diverzija, neispravnost tehnike i narušavanje pravila bezbjednosti, kao i da je u toku istraga, prenio je Sputnjik.

As a result of a helicopter crash in Brovary Minister and Deputy Minister of Internal Affairs of Ukraine died. Emergency Service helicopter crashed at local kindergarten. 16 dead, two of them children. Terrible tragedy. pic.twitter.com/KiKR5ItDoI

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) January 18, 2023

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana