Babiš dobio prijeteće pismo sa metkom

Srna
Babiš dobio prijeteće pismo sa metkom

PRAG - Predsjednički kandidat i lider najjače češke opozicione stranke ANO Andrej Babiš saopštio je danas da je dobio pismo u kojem je bio metak i prijetnje upućene njegovoj supruzi Moniki.

-Tjelohranitelji su mi predali pismo koje je bilo namijenjeno mojoj supruzi Moniki. U koverti je bio metak i anonimna poruka puna uvreda - rekao je Babiš na vanrednoj konferenciji za novinare.

Babiš je zahvalio policiji na brzoj reakciji i dodao da je pokrenuta istraga povodom ovih prijetnji, koje je dobio 19. januara, prenose češki mediji.

Predsjednički kandidat, penzionisani NATO general Petr Pavel, koji će se 27. i 28. januara u drugom krugu izbora za predsjednika Češke boriti protiv Babiša za glasove birača, osudio je incident.

-Osuđujem govor mržnje i prijetnje upućene Babišu -napisao je Pavel na “Tviteru” i dodao da je atmosfera napeta prije svega zbog “antikampanje koju vodi Babiš”.

Pavel je pozvao Babiša da skine bilborde na kojima prijeti ljudima ratom i da počne sa “civilizovanom kampanjom”.

Babiš je nakon objavljivanja rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora, održanih 13. i 14. januara, uporedio Pavela, koji je ostvario neznatnu prednost, sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana