Zavijano više vozila na putu Novi Pazar- Sjenica

Srna
Zavijano više vozila na putu Novi Pazar- Sjenica

NOVI PAZAR - Na putu Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na dionici Brnjica-Duga Poljana zavijano je više putničkih vozila, a preduzeće “Novi Pazar put” saopštilo je da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Na ovom putnom pravcu došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova koje ne pamte ni najstariji stanovnici Peštera - jakih snježnih padavina, olujnih naleta vjetra i smanjene vidljivosti, gdje nema efekta rad mašina, vozila i ljudstva, navodi se u saopštenju.

Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija na raščišćavanju puta, a patrole MUP-a su u Belim Vodama i Štavlju, javljaju mediji u Srbiji.

Na raščišćavanju snijega angažovano je više građevinskih mašina - tri ultra-utovarivača, dve kombinirke, i četiri kamiona, saopšteno je iz preduzeća “Novi Pazar put”.

U saopštenju se ističe da je na osnovu dobijene saglasnosti od Nadzorne službe JP “Putevi Srbije” potpuno obustavljen saobraćaja na putu Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, dionica Brnjica-Bijele Vode.

Čišćenje tog pravca, kako ističu, biće nastavljeno kad vremenske prilike to dozvole.

Kod Varde u opštini Kosjerić deset vozila je zavijano, pa su u akciju spasavanja krenuli vatrogasci i vozila komunalnog preduzeća.  

Mećava i snijeg na sjeveru Crne Gore

Jaka mećava zahvatila je večeras sjever Crne Gore, javili su crnogorski mediji.
Putnici koji su se zatekli na putevima kažu da se bukvalno ništa ne vidi jer jaka mećava i snijeg ometaju vidljivost i da večeras ne bi trebalo kretati na sjever.

Meteorolozi i za sutra najavljuju jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno olujne i orkanske jačine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana