Zaposlenje najuspješnijima sa medicinskih fakulteta i iz škola

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Beogradu ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspješnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, u okviru državnog programa zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama.

Na svečanosti u Palati Srbija, Vučić je u obraćanju naveo da se danas zapošljava 711 mladih ljekara, medicinskih sestara i tehničara, te da je poruka države da ovi mladi ostanu u Srbiji i da će učiniti sve da rade u boljim uslovima. "Pred vama nije samo uobičajena odgovornost, nego mnogo više od toga. Vi ste neko ko je posebno izabran zahvaljujućući svojim sposobnostima, marljivosti, radu i trudu, zato ćete i nositi veću odgovornost na poslu", rekao je Vučić, navodeći da treba da sebi postave visoko ciljeve.

On je dodao da vjeruje da će država imati dovoljno snage da nastavi sa poboljšanjem živtnog standarda medicinskog osoblja u cjelini i da će moći da planirjau i svoju i budućnost svojih porodica u Srbiji. "Mi od vas mnogo očekujemo, ne treba niko da vas mazi po glavi. Preuzimate odgovornost za živote ljudi, borite se kao i do sada i još snažnije, i siguran sam da ćete biti veoma uspešni na ponos svojim roditeljima. Želim da budete najuspešniji, najbolji i da svoju Srbiju nikada ne napustite", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana