Zahvalnost Rusiji za principijelnu podršku u vezi sa Kosmetom

Agencije
Zahvalnost Rusiji za principijelnu podršku u vezi sa Kosmetom

BEOGRAD/MOSKVA - Predsjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila je Rusiji za kontinuiranu i principijelnu podršku u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i principa međunarodnog prava.


Gojkovićeva je u razgovoru sa predsjednikom Savjeta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko u Moskvi naglasila da Srbija cijeni iskreno prijateljstvo Rusije i podršku u međunarodnim forumima i zahvalila što Rusija nikada nije glasala protiv interesa Srbije.

Ona je rekla da Srbija koja samostalno vodi svoju politiku nikada neće glasati protivno interesima Rusije i da nije i neće uvoditi nikakve sankcije Moskvi, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

Gojkovićeva je ocijenila da su odnosi Srbije i Rusije koji su utemeljeni na deklaraciji o strateškom partnerstvu, izuzetno razvijeni na svim poljima u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom dva naroda, kao i kulturnom i istorijskom bliskosti.

Ona je zahvalila Valentini Matvijenko za ličnu posvećenost, zahvaljujući čemu su postavljeni čvrsti temelji koji su parlamentarnu saradnju Skupštine Srbije i Savjeta Federacije uveli u novu eru.

Matvijenko je ocijenila da su odnosi Rusije i Srbije na nivou istiniskog strateškog partnerstva i ukazala da je prošle godine Srbiju posjetilo najviše rukovodstvo Rusije, što je pokazatelj da Rusija želi da proširuje saradnju sa bratskim srpskim narodom.

Ona je podsjetila na nedavni susret predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom puštanja Gasovoda "Turski tok" i navela da je Srbija ispunila sve svoje obaveze u okviru tog projekta, te da će taj gasovod obezbjediti sigurnu isporuku gasa za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Matvijenko je rekla da očekuje predsjednika Srbije na proslavi 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom radu, na Paradi povodom pobjede, kada će biti nastavljen dijalog predsjednika dvije zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana