Vulin zahvalio Kini na podršci suverenitetu Srbije

Tanjug
Vulin zahvalio Kini na podršci suverenitetu Srbije

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se Narodnoj Republici Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, istakavši da Srbija čvrsto podržava cjelovitost i politiku "Jedne Kine".

- Srbija je beskrajno zahvalna NR Kini i njenom lideru Si Đinpingu zbog podrške Srbiji u međunarodnim institucijama i zbog glasanja protiv sramne rezolucije o Srebrenici u UN - rekao je Vulin.

Ambasador Kine Li Ming istakao je da je Vulin veliki i važan prijatelj Kine i da je dao veliki doprinos u jačanju čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Vulin je istakao da je srpsko-kinesko čelično prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima, te da je snažno lično prijateljstvo Aleksandra Vučića i Si Đinpinga dodatno učvrstilo naše čelično prijateljstvo.

- Velelepni Kineski kulturni centar simbol je našeg čeličnog prijateljstva, ali je i simbol pobjede života i slobode. Srbija nikada neće zaboraviti da je Kineski kulturni centar iznikao na zgarištu ambasade Kine koju su 7. maja 1999. godine NATO snage bombardovale tokom agresije na Srbiju. Nikada nećemo zaboraviti žrtvu kineskih državljana koji su umirali zajedno sa nama tokom strašne NATO agresije, posljednjeg nekažnjenog zločina u 20. vijeku. Mi smo čelični prijatelji koji imaju zajedničku prošlost i dijele zajedničku budućnost - poručio je Vulin.

Vulin i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana