Vučić u Pančevu: U korak sa najboljim specijalcima u svijetu

Tanjug
Foto: Tanjug

PANČEVO- Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, nakon prikaza najmodernijeg protivoklopnog sistema "kornet" koji je nedavno stigao u Srbiju, da idu u korak sa najboljim specijalcima u svijetu i zahvalio im na požrtvovanosti i ljubavi prema svojoj zemlji.

Vučić im je čestitao Novu godinu i poželio sve najbolje njima i njihovim porodicama, kao i da nastave da vrijedno rade i treniraju i vole svoju zemlju kao i do sada, i dodao da će se država potruditi da još poboljša opremu i da će sve to biti bolje iz godine u godinu.

Nakon prikaza sposobnosti, predsjednik je obišao šatore u kojima je izložena oprema Vojske Srbije - ronilačka, protivoklopna, pješadijsko naoružanje, veračka oprema.

Vučić je tokom obilaska najavio i dolazak njemačke firme u Vranje koja će zaposliti 1.000 ljudi, ne otkrivajući njeno ime i predstavnicima Ministarstva odbrane rekao da će Vojska Srbije moći da kupuje neke stvari od te firme.

Prokomentarisao je da je "kornet" mnogo bolji od fagota" i da može da pogodi metu čak na osam kilometara.

Pogledao je dronove, zatim puško-mitraljeze, kao i pušku "Skar" koja je u upotrebi u našoj vojsci i dodao da je to najbolja puška, bolja i od heklera, pregledao je i novu opremu za specijalne operacije, kao i novu ronilačku opremu.

Dodao je da treba da stignu i nova ronilačka odijela, kao da će se nabavljati vojni čamci sa niskim gazom za manje rijeke.

Predsjednik se upoznao i sa najnovijim optoelektronskim uređajima za noćno osmatranje i dao nalog da se nabavi i dio opreme najnovije generacije.

Takođe, upoznao se i sa opremom za telekomunikacije izraelskog proizvođača, gdje mu je rečeno da nam nedostaju ljudi za rad sa radio relejnim uređajima.

Obišao je vojna vozila i naročito pohvalio ruski Uaz i dodao da su jednom prilikom mogli da se prevezu na neko mjesto samo Uazom.

Svaka čast Rusima, dodao je Vučić.

Pogledao je i kineska vojna vozila, kao i vojne sanke za snijeg i nova vojna odijela za snijeg.

Ranije smo pali na manje od 1.000 zolja, kada su se hvalili uništavanjem svoje vojske, dok sada imamo 25.000 zolja, naglasio je Vučić.

Predstavnici srpske armije predstavili su predsjedniku najsavremeniji protivoklopni sistem "kornet", ističući da on služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana