Vučić: Teško mi je zbog hapšenja starice

Srna
Vučić: Teško mi je zbog hapšenja starice

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je kao Srbinu teško i žao što je jutros u Crnoj Gori uhapšena sedamdesetogodišnja starica Ratka Knežević, majka opozicionog lidera Milana Kneževića, ali da kao predsjednik države ne može da komentariše taj slučaj jer bi to značilo miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Vučić je rekao da je razgovarao telefonom sa Kneževićem odmah pošto je saznao informaciju o hapšenju njegove majke i da je to bio emotivan razgovor.

Predsjednik Srbije je upitao šta je to mogla da uradi učiteljica u penziji i starica da bi joj stavili lisice na ruke i poručio da će Beograd biti uz svoj narod u Crnoj Gori.

- Bićemo uz svoj narod. Nije mi teško da razgovaram i da izrazim negativan stav. Sačekaćemo izveštaj o tome - rekao je Vučić novinarima u Beogradu nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević potvrdio je medijima informaciju o hapšenju njegove majke.

- Ona je nastavnica u penziji. Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama - rekao je Knežević.

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, puštena je na slobodu, nakon što je rano jutros uhapšena tokom pretresa njene kuće u Zeti.

Njen advokat Dražen Medojević nakon saslušanja u Prekršajnom sudu u Podgorici rekao je da je protiv Kneževićeve sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije tokom pretresa i naglasio da u njenoj kući policija nije pronašla ništa.

Portal IN4S objavio je da je policija uhapsila i Kneževićevog brata od strica Gorana Kneževića.

Na podgoričkom aerodromu danas je uhapšen i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana