Vučić: Očuvanje mira i stabilnosti u BiH najvažnije

Srna, Tanjug
Vučić: Očuvanje mira i stabilnosti u BiH najvažnije

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra na sastanku u Beogradu saslušati stavove srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović u vezi sa situacijom u BiH i istakao da će uvijek insistirati na očuvanju mira i stabilnosti u toj zemlji.

Vučić je u Minhenu, gdje je odgovarao na pitanja novinara u pauzi Minhenske bezbjednosne konferencije, za Al Džaziru rekao da je Dodika i Cvijanovićevu pozvao na sastanak i prije sporne odluke Ustavnog suda u BiH o poljoprivrednom zemljištu.

- Sutra ću da saslušam Dodika i Cvijanović da čujem šta misle. Uvek ću da insistiram na očuvanju mira i stabilnosti u BiH, mi postujemo integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH - dodao je Vučić.

On je naveo da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.
 

Vučić će se sastati sutra u Beogradu sa predstavnicima Srba iz regiona, među kojima su  Dodik i Cvijanovićeva, a sastanku će prisustvovati i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Sastanak je najavljen za 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Nakon sastanka je predviđeno saopštenje za medije.

Vučić će u 13.00 časova, povodom Dana državnosti Srbije, u Zgradi generalnog sekretarijata predsjednika Srbije uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana