Vučić: Protiv sankcija i Srpskoj i bilo kome u BiH

Srna
Vučić: Protiv sankcija i Srpskoj i bilo kome u BiH

BEOGRAD - Srbija će se usprotiviti sankcijama protiv Republike Srpske, pa i protiv bilo koga u BiH, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

”Da ih uvode bilo kome u BiH, mi ih ne bi podržali, a naravno da ih nećemo podržati protiv Srpske i nekoga u Srpskoj. Ne mislim da sankcije rešavaju bilo šta”, rekao je Vučić za Tv Prva.

On je naveo da ima odnos poštovanja sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Da li Republika Srpska može bez Srbije Ne može, u gotovo svakom smislu. Ali, da li Srbija ima pravo da ucenjuje Srpsku na bilo koji način Mislim da ne”, istakao je Vučić.

On je dodao da ne mora uvijek da je saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neće govoriti u javnosti, niti napadati političare u Srpskoj.

Vučić  je takođe naveo  da je Inicijativa Otvoreni Balkan najveći mirovni projekat koji je Balkan sam napravio.

„Ne stidim se Balkana. Ponosan sam što sam Balkanac i ne mislim da smo lošiji od bilo koga drugog. Ovde žive ponosni, hrabri, vredni i sposobni ljudi. Otvoreni Balkan može biti mašina rasta cele Evrope”, poručio je Vučić.

Kazao je da ne razume one koji neće da se pridruže, dodajući da od njih nije čuo nijedan argument osim da se radi o projekti Velike Srbije.

„Nema to nikakve veze sa Velikom Srbijom ili Velikom Albanijom, već se radi o zajedničkom radu i borbi da imamo pravo na budućnost da sami odlučujemo. Mnogi srpski političari su stradali zbog želje da Balkanci sami odlučuju o svojoj budućnosti”, podsjetio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana