Vučić o albanskom filmu: Koliko je samo novca dato da se Jasenovac ne pominje

Tanjug
Vučić o albanskom filmu: Koliko je samo novca dato da se Jasenovac ne pominje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Metju Palmer i Ričard Grenel smatraju da je važno da se potpuno ukinu takse Prištine.

Vučić je novinarima u Vašingtonu rekao da je zahvalan i Gerenelu i Palmeru na iskrenosti i na tome što na snažan način insistiraju na tome da se takse ukinu, kao i što ne podržavaju namjeru Aljbina Kurtija da djelimično ukine takse.

"Oni smatraju da je važno da se ukinu takse da bismo mogli da razgovaramo o važnim, suštinskim pitanjima. Meni nije nije problem da se sastanem sa Tačijem i Kurtijem na panelima, ali razgovora o suštinskim i statusnim pitanjima neće biti dok se ne ukinu takse. To sam rekao i Palmeru", istakao je Vučić i dodao da se u protivnom može razgovarati samo o tehničkim pritanjima.

Kaže da je to rekao i Palmeru, a da to zna i Grenel i dodaje da je i pravično da takse budu ukinute. Upitan da li će doći do susreta sa Hašimom Tačijem, koji je takođe u SAD, Vučić je kazao da to još ne zna.

"Nemam ništa protiv susreta, ali čekam rezultate o taksama. Da li ćemo da se sretnemo negde nisam imao problem, ali stvarnih pregovora o bilo kojem statusnom pitanju neće biti", istakao je Vučić i podsjetio da se sa Tačijem i Kurtijem sreo i u Minhenu. "Ali, oni neće biti na AIPAC-u i to je velika sansa za Srbiju", rekao je Vučić.

On je prenio i da se u SAD suočvamo sa kampanjom koju su Albanci poveli preko filma Hrvata, Jakova Sedlara koji pokušava Srbe da prikaže u negativnom svijetlu tokom Drugog svjetskog rata.

"Da je tobože Nedićeva vlada progonila Jevreje, bez istorijskih činjenica i stvarnih podataka, a kako su ih Albanci i muslimani spasavali od Srba", rekao je Vučić.

On je dodao da su pritom pomiješali i godinu kada je Ajnštajn došao u Ameriku, da u filmu ima i drugih grešaka, ali da će ga sutra pustiti u Njujorku i Vašingtonu.

"Pokušavaju na sve načine da spreče da se glas Srbije čuje na AIPAC, ali ja ću pokušati da odgovorim na najbolje moguće nacine", naveo je on i pomenuo koliko je samo novca dato da se ne bi pomenuo Jasenovac na raznim manifestacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana