Vučević: Univerzitet u Sjevernoj Mitrovici moguća naredna meta Prištine

Srna
Vučević: Univerzitet u Sjevernoj Mitrovici moguća naredna meta Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocijenio je danas da bi sljedeća meta Prištine mogao biti Univerzitet u Prištini sa privremenim sjedištem u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Vučević je upozorio da Kurtijeva vlast neće odustati od onoga što radi i da će ići do vrtića i obdaništa, jer je njen cilj da ugasi sve srpsko na Kosovu i Metohiji.

On je objasnio da bi Univerzitet mogao da se nađe na meti zato što Priiština smatra da je to institucija koja daje dodatnu snagu srpskom narodu da opstane na sjeveru.

"Na ovo što rade uticaja ima i činjenica da se približavaju izbori na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za februar naredne godine. Kurti za izbore nema šta da ponudi svojim glasačima, osim toga da on rešava srpsko pitanje na Kosovu, odnosno, kako oni to kažu, zaokružuje kosovsku nezavisnost", rekao je Vučević za "Novosti onlajn".

Uz ogradu da Srbima na Kosovu i Metohiji Srbija ne može garantovati bezbjednost u svakom trenutku, jer ne može da spriječi hapšenja, prebijanja i druge incidente, Vučević je poručio da neće biti pogroma i protjerivanja Srba sa Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana