Vučević na okupljanju dijaspore: Srbiji više nego ikada potrebno jedinstvo i snaga

Tanjug
Vučević na okupljanju dijaspore: Srbiji više nego ikada potrebno jedinstvo i snaga

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbiji sada više nego ikad neophodno jedinstvo i snaga kako bi opstali ne u materijalnom, nego suštinskom, odnosno životnom smislu.

On je, otvarajući centralno godišnje okupljanje dijaspore i Srba iz regiona pod nazivom “Jedinstvo i snaga - Srbija” koje se održava u Domu Narodne skupštine, rekao da nam je snaga potrebna ne da bismo se junačili ili nekome naudili, već da izdržimo sve izazove sa kojima se suočavamo.

Vučević, koji se obratio skupu u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je da je nevjerovatno da narod koji nije brojčano veliki ima potrebu da stalno traži neke razlike međusobno umesto da radi na stvarima koje su daleko bitnije. Podsjetio je na sve što se danas dešava na Kosovu i Metohiji i na pritiske sa kojima se suočava naša država i narod, ne samo na Kosmetu.

-Kada imamo situaciju da je zabranjena ćirilica tamo gde žive Srbi, kada je naša crkva osporavana, kada smo mi koji smo izgubili najviše ljudi i koji smo žrtve genocida optuženi za genocid, onda razumete da nam je potrebna snaga da bismo sačuvali državu, a to ne možemo ako nismo jedinstveni - istakao je Vučević.

Prema njegovim riječima, Srbiji je potrebno jedinstvo kako bi se izliječila od maligniteta partikularnih podjela i različitih načina da se razdvojimo.

.Kada smo jedinstveni kao narod, kao država, kao crkva, kada smo svi sabrani, iz tog jedinstva mi imamo snagu koja nam je potrebna da izdržimo sve ove izazove sa kojima se suočavamo. Kao što vidite, ta jednačina nas iz jedinstva vodi u snagu. Ne da bi se junačili, već snagu da bismo opstali kao narod -, rekao je Vučević.

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević kazao je da je današnji skup pod nazivom “Jedinstvo i snaga - Srbija” simbolizuje zajednički cilj i da se nastavlja raditi na izgradnji snažne i nezavisne Srbije koja želi da naše sunarodnike koji žive van granica vidi kao važan dio našeg razvoja i uspjeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana