Vanredna situacija u Crnoj Travi, Sjenici, dijelovima Požege i Arilja

Srna
Vanredna situacija u Crnoj Travi, Sjenici, dijelovima Požege i Arilja

BEOGRAD - U Srbiji je zbog nevremena praćenog snijegom i olujnim vjetrom vanredna situacija i dalje u Crnoj Travi, Sjenici i dijelovima opština Požega i Arilje, javlja RTS.

Brojni lokalni putevi i dalje su neprohodni, a čišćenje otežavaju visoki smetovi. U većini mjesta normalizovano je snabdijevanje strujom.

U Crnoj Travi snijeg je i danas padao, ali je situacija nešto bolja. Put do sela Zlatance je probijen. Regionalni put je prohodan, a u čišćenje lokalnih puteva uključena je i mehanizacija iz Vlasotinca.

Na području Sjenice normalizovan je saobraćaj na putevima prvog i drugog reda. Putari su se probili i do sela na Gornjem Pešteru.

Lokalni putevi čišćeni su i u okolini Požege. U Kosjeriću je situacija normalizovana kada je probijen smet prema Makovištu u dužini od tri kilometra.

Smetovi su zadavali velike probleme i putarima na Rudnu dok su čistili put ka Brzoviku, Devićima i okolnim selima u Podgolijskom kraju.

Svi putni pravci u vranjskom kraju su prohodni. Do nekoliko staračkih domaćinstava u Poljanici, planinskom području sa 22 sela, stigle su i medicinske ekipe.

U Poljanici još ima sela bez struje. Do najudaljenijih zaselaka elektromonteri su odlazili motornim sankama i tako otklanjali kvarove na dalekovodima.

Oko 400 potrošača na Goliji u ivanjičkom kraju još je bez struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana