U inostranstvu deset glasačkih mjesta za referendum o promjeni Ustava Srbije 16. januara

Srna
U inostranstvu deset glasačkih mjesta za referendum o promjeni Ustava Srbije 16. januara

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) donijela je rješenje o određivanju 10 glasačkih mjesta u inostranstvu na kojim će državljani Srbije 16. januara moći da izađu na referendum i da se izjasne o promjeni Ustava.

Glasačka mjesta biće otvorena u ambasadama Srbije u Beču, Briselu, Rimu, Oslu, Moskvi, Skoplju, Minhenu i Strazburu.

Glasači koji borave u Hrvatskoj, a prijavili su se za glasanje na referendumu, moći će da glasaju u Generalnom konzulatu Srbije u Vukovaru, dok će Generalni konzulat Srbije u Cirihu biti mjesto za glasanje svih koji borave u Švajcarskoj, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Biračka mjesta utvrđena su u skladu sa odredbom Uputstva RIK-a za određivanje glasačkih mjesta u postupku sprovođenja referenduma, kojom je propisano da je za otvaranje glasačkog mjesta neophodno da se prijavi najmanje 100 glasača.

Rok za prijavljivanje za glasanje u inostranstvu putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije istekao je u ponoć 25. decembra, a glasači koji su se prijavili za glasanje u državama u kojima neće biti otvorena glasačka mjesta, moći će da ostvare svoje biračko pravo izlaskom na svoje biračko mjesto u Srbiji.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana