U Beogradu održano veče hercegovačkih vina

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO - "Veče hercegovačkih vina" u Beogradu bilo je prilika da svoje proizvode predstavi 11 vinarija. Organizator ovog događaja je Grupacija proizvođača vina u BiH i Spoljnotrgovinska komore BiH čiji je potpredsjednik Nemanja Vasić ukazao na to da hercegovačke vinarije posjeduju ozbiljan potencijal i zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu.

Predstavnik Grupacije proizvođača vina Radovan Vukoje predstavio je vinske potencijale sorti koje se uzgajaju u hercegovačkoj regiji, posebno naglasivši važnost hercegovačkog kamena i sunca koji su pravi preduslovi za stvaranje kvalitetnih vina vinske regije Hercegovine, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Veče hercegovačkih vina podržale su poznate ličnosti porijeklom iz Hercegovine među kojima su Nataša Ninković, Dejan Bodiroga, Mima Karadžić, Dragan Bjelogrlić, te mnogobrojni glumci, pisci, književnici i predstavnici stručnih novina koje se bave temom vina i vinogradarstva.

Večeri u restoranu "Gilda" prisustvovali su i somelijeri, distributeri, te mnogi drugi koje su imali čast da uživaju u hercegovačkim vinima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana