Stigla i 22. lažna dojava o bombi u novosadskom sudu u 2021.

Srna
Foto: Ilustracija

NOVI SAD - Sudska zgrada u Novom Sadu danas je ponovo, po 22. put ove godine, bila evakuisana na jedan sat zbog lažne dojave o bombi.

Lažna anonimna dojava stigla je sudu oko 11 časova, nakon čega je zgrada ispražnejnja radi neophodnih kontrola, rekla je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin. Pre ovog slučaja, sudska zgrada u Novom Sadu bila je u ovoj godini evakuisana 21 put zbog lažnih anonimnih dojava da su u toj zgradi postavljene bombe. "Rekord" po prijemu lažnih dojava i dalje drži Palata pravde u Beogradu, koja je bila evakuisana čak 78 puta u toku 2008. godine.

U oba slučaja procesuirane su osobe koje su na centralu suda ili policije uputile lažne dojave, a reč je mahom o osobama bliskim nekoj od stranaka u postupcima koji se vode pred sudovima. Kada dođe do dojave o bombi predsedik najvišeg suda u toj zgradi dužan je da naloži evakuaciju i da odmah o dojavi obavesti policiju čija kontradiverziona jedinica obavlja pregled zgrade. Sve dojave su uvek bile lažne i prepostavlja se da su upućivane kako bi suđenja bila odložena. U sudskoj zgradi u Novom Sadu nalazi se Osnovni, Viši, Apelacioni i Privredni sud u Novom Sadu kao i nadležna tužilaštva. Po prijemu ovakvih dojava sva suđenja se prekidaju i odlažu, a zaposleni i stranke moraju da napuste zgradu, dok traju provjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana