Srbija: Bračni par utjerivanjem dugova stekao 30 nekretnina

Srna
Foto: Objektiv/Ilustracija

Kragujevčanin čiji su inicijali M.M. /39/ i njegova supruga J.Đ. /31/ uhapšeni su zbog pranja novca, a sumnja se da su davanjem novca pod kamatu i utjerivanjem dugova stekli 30 stanova, kuća i poslovnih prostora.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno je da je M.M. osumnjičen da je od 2014. godine građanima Kragujevca i okoline pozajmljivao novac pod kamatom, za koju su se usmeno dogovorili.

On je osumnjičen da je sačinjavao ugovore o zajmu koje nije ovjeravao kod javnog bilježnika i priznanice koje je ovjeravao kod advokata, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos.

Od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtijevao je da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrijednosti od 45.854.955 dinara /oko 390.000 evra/, navodi se u saopštenju. Iz MUP-a dodaju da mu je pomagala nevjenčana supruga J.Đ, koja je osumnjičena da je od 2016. godine stekla, koristila i otuđila imovinu vrijednu 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih djelatnosti.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzet automobil "audi A8L", a zabranjeno im je raspolaganje nad 12 kuća, četiri stana, četiri pomoćne zgrade, jednim poslovnim prostorom i 48 katastarskih parcela poljoprivrednog i građevinskog zemljišta na području Kragujevca, Knića i Topole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana