Selaković u Parizu položio vijenac na spomenik kraljevima Petru i Aleksandru Karađorđeviću

Srna
Foto: srna

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković položio je danas u Parizu vijenac na Spomenik kralju Petru i kralju Aleksandru Karađorđeviću.

Poslije odavanja počasti dvojici posljednjih srpskih kraljeva, on je istakao da je upravo ovaj pariski spomenik u drugoj polovini 20. vijeka čuvao sjećanje na kraljeve Petra i Aleksandra Karađorđevića, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Pre toga ideološki neistomišljenici i okupatori uništili su sve spomenike našim kraljevima u Srbiji", podsjetio je Selaković.

On je poručio da svaki Srbin koji dolazi u Pariz treba da posjeti ovaj spomenik, jer su na njemu prikazani veliki viteški kraljevi Petar i Aleksandar Karađorđević i njihov veliki saborac - peti srpski vojvoda i veliki dobrotvor srpskih vojnika i naroda, maršal Luj Franše d'Epere.

Ističući da je za Srbiju i Srbe Francuska uvijek imala posebno mjesto i značaj, Selaković je ukazao da o tome svjedoči ne samo istorijsko savezništvo, već i savremeni odnosi dviju država.

"Beograd sjećanje na savezništvo iz Prvog svetskog rata čuva predivnim Spomenikom zahvalnosti Francuskoj, koji je obnovljen pre nekoliko godina. Njegovom ponovnom otkrivanju prisustvovao je predsednik Francuske Emanuel Makron, zajedno sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem", rekao je Selaković.

Vijenac na spomenik kraljevima Petru i Aleksandru Karađorđeviću položio je i gradonačelnik 16. pariskog arondismana Fransis Špiner, kome je ministar Selaković zahvalio na brizi i poštovanju za ovaj spomenik i pozvao ga da posjeti Beograd

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana