Rezolucija Evropskog parlamenta neosnovana

Srna
Foto: Politika/arhiva

Rezolucija Evropskog parlamenta o kineskim preduzećima u Srbiji je neosnovana i na osnovu lažnih informacija diskredituje kineska preduzeća i kinesko-srpsku saradnju, saopšteno je iz Ambasade Kine u Srbiji.

Povodom navoda u rezoluciji Evropskog parlamenta da se izražava "zabrinutost zbog stanja ljudskih prava vijetnamskih radnika u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu", iz Ambasade Kine naglašavaju da je to tipična politička manipulacija.

"To je tipična politička manipulacija, koja na osnovu lažnih informacija i predrasuda, neutemeljenim i zlonamernim klevetanjem diskredituje kineska preduzeća i kinesko-srpsku saradnju", ističe se u saopštenju kineske Ambasade.

Najoštrije osuđujući to, Ambasada navodi da je saradnja kineskih preduzeća koja posluju u Srbiji i Srbije zasnovana na uzajamnom poštovanju i obostranoj koristi i funkcioniše u okviru zakona Srbije, prenio je "Sputnjik".

Ta saradnja, ističe se u saopštenju, daje pozitivan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Srbije.

"Uvjereni smo da svaka zlokobna namera da se podriva prijateljska saradnja Kine i Srbije i koči razvoj Kine i Srbije neće uspeti", poručuju iz kineske ambasade u Beogradu.

 Evropski parlament usvojio je nedavno rezoluciju o prinudnom radu i ekološkim protestima u Srbiji u kojoj izražava "duboku zabrinutost" zbog položaja vijetnamskih radnika u kineskoj fabrici "Linglong" u Zrenjaninu, vladavine prava i korupcije u oblasti životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana