Ranjeni mladić: Najviše se plašim Blažićevog izlaska iz zatvora

Tanjug
Ranjeni mladić: Najviše se plašim Blažićevog izlaska iz zatvora

BEOGRAD - Nemanja Ilić, jedan od mladića ranjenih u Malom Orašju, u masakru prošle godine za koji je okrivljen Uroš Blažić, danas je u nastavku suđenja istakao da je njegov najjači strah šta će biti za 20 godina, aludirajuću na godinu kada bi Blažić u slučaju maksimalne zatvorske kazne izašao iz zatvora.

Na pitanje punomoćnika čega se najviše plaši, Ilić je rekao da se plaši šta će biti za 20 godina, jer s obzirom da Blažić u trenutku zločina nije imao navršenu 21 godinu njemu po Zakonu sud može da izrekne maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina.

Ilić je prvo detaljno ispričao kako se tog 4. maja prošle godine sa prijateljima sastao u dvorištu škole u Malom Orašju, gdje su sjedili okupljeni oko vatre.

U jednom trenutku je čuo pucnjavu i prvo pomislio da su petarde, međutim ubrzo je shvatio da neko puca po njima i pokušao da ustane, ali je pao.

Ilić je naveo da je video siluetu osobe koja ima pušku i puca rafalnom paljbom po njima i dodao da je čuo da njegovi drugovi zapomažu i pozivaju upomoć.

On je rekao da je shvatio da je ranjen tek kada je osoba koja je pucala otišla, i kada je pokušao da ustane. Ilić je pozvao svog oca i objasnio mu, a ubrzo su stigli i prevezli ga u bolnicu. Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih Ilić je rekao da i dalje trpi jake bolove zbog povreda koje je zadobio tad, kao i da ne može da sjedi već samo da stoji ili leži, a u sudnicu je danas došao sa štakama.

Nakon njega svjedočila je Jelena Pantić koja je ispričala da živi u Duboni u blizini mjesta gdje je Blažić pucao, kao i da je te noći sa terase vidjela njega kako puca po djeci.

Pantić je ispričala da je u tom trenutku od straha vrisnula, nakon čega se Blažić okrenuo ka njoj i počeo da puca. Svjedok je navela da je tada sakrila djecu ispod stola i pozvala policiju.

Milenko Bjekić u čijem stanu u Mladenovcu su bili prijavljeni članovi porodice Blažić je naveo da su oni samo formalno bili prijavljeni u stanu i da nisu u njemu živjeli.

Bjekić je rekao da je njega Radiša Blažić, Urošev otac, zamolio da ga prijavi kao da živi u tom stanu kako bi od vojske dobio stan u Mladenovcu a ne u Kragujevcu.

Svjedok je istakao da su Blažići tri puta ušli u stan a da nikad nisu živjeli u njemu.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba kod Mladenovca. Njegov otac Radiša Blažić je optužen za držanje oružja koje je pronađeno u njegovoj kući. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana