Predsjednik Srbije i njegov brat nisu bili u komunikaciji sa Koluvijom

Agencije
Predsjednik Srbije i njegov brat nisu bili u komunikaciji sa Koluvijom

BEOGRAD - Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal utvrdilo je da ne postoje osnovi sumnje da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa Predragom Koluvijom, osumnjičenim za uzgoj plantaže marihuane u slučaju "Jovanjica".

Tužilaštvo se oglasilo povodom krivične prijave koju je 9. decembra prošle godine Miloš Vučević /gradonačelnik Novog Sada/ podnio protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja nakon optužbi dijela opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju da je Koluvija prilikom hapšenja zvao telefonom Andreja Vučića.

U saopštenju Tužilaštvo navodi da je utvrdilo da braća Vučić nisu pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog djela koje se stavlja osumnjičenom Predragu Koluviji na teret.

- Time ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - navodi Tužilaštvo.

U saopštenju se napominje da iz izvještaja nadležne službe MUP-a Srbije o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od Koluvije, akvizicijom memorisanog sadržaja, kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem Interneta, proizilazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom i Adrejem Vučićem.

Utvrđeno je da nisu postojale komunikacije 13. i 14. novembra 2019. godine putem mobilne mreže, niti Internet aplikacija, koje se mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem, dodaje se u saopštenju.

Dio opozicije je ranije tvrdio da je Predrag Koluvija, vlasnik kompanije iz Stare Pazove "Jovanjica", poznate po proizvodnji organske hrane, a na kojoj je otkrivena plantaža marihuane, zvao Vučićevog brata Andreja telefonom prilikom hapšenja.

Nakon tih tvrdnji, u dogovoru sa predsjednikom Srbije krivičnu prijavu protiv braće Vučić podnio je Miloš Vučević, potpredsjednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana