Povukli se pripadnici češkog kontingenta Kfora iz kordona na mostu na Ibru

Tanjug
Povukli se pripadnici češkog kontingenta Kfora iz kordona na mostu na Ibru

KOSOVSKA MITROVICA- Pripadnici češkog kontingenta KFOR-a koji su od jutros u kordonu, pod opremom za razbijanje demonstracija bili raspoređeni na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, povukli su se, javlja dopisnik Tanjuga.

Na mostu je i dalje primjetno pojačano prisustvo pripadnika iz italijanskog sastava KFOR-a, a i dalje su parkirana dva oklopna vozila i dva džipa karabinjera.

Situacija je mirna, sa pojačanim tenzijama. Do pojačanja snaga KFOR-a prethodno je došlo nakon što je juče tzv. kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pripadnici tzv. kosovske policije naoružani dugim cijevima i danas su raspoređeni ispred zgrada u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u koje su juče upali i zatvorili ih. Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana