Popović: Ne dozvoliti rušenje Republike Srpske

Tanjug
Popović: Ne dozvoliti rušenje Republike Srpske

BEOGRAD - Ministar bez portfelja Nenad Popović ocijenio je danas da je očigledno da su institucije BiH, uz svesrdnu podršku pojedinih zapadnih zemalja, krenule da sruše Republiku Srpsku i njen međunarodni položaj utvrđen Dejtonskim sporazumom.

Popović u saopštenju ocjenjuje da se udar na Republiku Srpsku i srpske interese najočiglednije ispoljio poslednjim odlukama Ustavnog suda, kojima se želi oteti za početak poljoprivredno zemljište Republike Srpske.

Potom će se, dodaje, izvjesno krenuti u njeno dalje razvlašćivanje i otimanje njenih nadležnosti i imovine.

- Više je nego jasno da je posle napada na našu Crkvu i narod u Crnoj Gori i poslednjih događanja u Republici Srpskoj, gde su ogromnu ulogu imali oni strani faktori koji su oduvek bili protiv Srba, na delu opšti napad na srpske interese na Balkanu - naveo je Popović.

On dodaje da ništa nije slučajno i da Srbi nisu naivni da ne povezuju procese, odluke i događaje čiji je cilj da oslabe Srpski narod u regionu i učine ga podijeljenim i nespremnim da brani svoje ključne nacionalne interese.

- Jedini ispravan odgovor posle ovih upozoravajućih događanja u Republici Srpskoj, jeste jedinstvo srpskog naroda ne samo u Srpskoj već na čitavom Balkanu u zaštiti i odbrani svoje slobode, svojih država, teritorija i svetinja. To je posebno važno sada uoči velikog državnog praznika Sretenja, kada smo se kao narod pod Voždom Karađorđem odlučili da osvojimo slobodu, a pod knezom Milošem da napravimo i uredimo državu- naveo je Popović.

On je apelovao na sve političke subjekte na svim srpskim prostorima da budu mudri i složni, da političke sporove ostave za druge teme i druge prilike, i da sada zajednički cilj budu jedinstvo i čvrstina kojom će se odbraniti pravo da Srbi budu slobodan i nezavisan narod sa svojim državama, tradicijom, istorijom i vizijom budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana