Policija na tragu osobama koje su sakrivale oružje na Novom Beogradu

Srna
Foto: Nova.tv

BEOGRAD - Policija Srbije na tragu je da uhapsi one koji su sakrili arsenal oružja i eksplozivnih sredstava u jednoj garaži na Novom Beogradu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za TV Tanjug rekao da policija ima DNK otiske i tragove iz te garaže, u kojoj je juče otkriveno oružje, ali da je pitanje kojim povodom je sakriveno i šta se sprema.

Dačić je ranije beogradskim medijima rekao da je policija dobila informaciju da su četiri puške iz vojnih izvora, bivše JNA, te da je jedna od pušaka iz BiH ili Hrvatske, a ostale da su bile u Sloveniji i na Kosovu.

On je naveo da je očigledno da je oružje pripremano za izvršenje teških krivičnih djela i da se sumnja na jednu kriminalnu grupu koja je to logistički pripremala i koja djeluje i u inostranstvu, kao i da se ovakvo oružje koristi za likvidaciju i ubistva.

Prema njegovim riječima, vlasnici garaže u kojoj je pronađeno oružje iznajmili su je nekim ljudima, a policija intenzivno traga za zakupcem, koji je vlasnicima pokazao ličnu kartu Hrvatske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana