Podnesen optužni prijedlog protiv Dijane Hrkalović i saradnika

Srna
Podnesen optužni prijedlog protiv Dijane Hrkalović i saradnika

BEOGRAD - Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podnijelo je optužni prijedlog protiv bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Dijane Hrkalović, te zatražilo da joj bude produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike, prenijeli su beogradski mediji.


Istraga protiv Hrkalovićeve, koja je u pritvoru od 15. oktobra, završena je juče, a saslušani su svi svjedoci.

Ona je osumnjičena da je uticala na načelnika Odjeljenja za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno izvještaje tužilaštvu o ubistvu Vlastimira Miloševića, poznatom kao slučaj "ubistvo na tramvajskim šinama".

Za tu likvidaciju bio je optužen, a kasnije pravosnažno i oslobođen Veljko Belivuk protiv kojeg je podignuta optuženica za pet ubistava i niz teških krivičnih djela - od šverca narkotika do otmica i silovanja.

Osim Hrkalovićeve, optužnim prijedlogom obuhvaćeni su Dejan Milenković, bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, te inspektor Božidar Stolić koji se tereti da je odavao povjerljive informacije iz MUP-a Belivuku i njegovom najbližem saradniku Marku Miljkoviću.

Stolić je osumnjičen da je povjerljive informacije iz istrage Belivuku i Miljkoviću dojavljivao posredstvom pripadnika njihove kriminalne grupe Filipa Golubovića iz Berana, protiv kojega je podnesen optužni prijedlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana