Petković: Kurtijeva policija uselila u zgradu otetu od srpskih institucija

Srna
Petković: Kurtijeva policija uselila u zgradu otetu od srpskih institucija

BEOGRAD - Prištinska policija uselila je danas u zgradu otetu od srpskih institucija u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je podsjetio da su se u ovoj zgradi do upada specijalaca lažne države Kosovo nalazile Kancelarija za kosovo i Metohiju, Fond PIO, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad Vučitrn.

On je naglasio da je Priština ovim nastavila policijsku okupaciju sjevera Kosova i Metohije pred očima međunarodne zajednice, koja nijemo posmatra militarizaciju sjevera srpske pokrajine koju sprovodi policija Aljbina Kurtija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je podsjetio da je zgrada u naselju Bošnjačka mahala protivpravno i uz duge cijevi od Srba oteta 30. avgusta, kada su radnici, koji su svoj životni vijek u njoj proveli, pružajući jednako usluge svima, istjerani sa svojih radnih mjesta da bi se u nju sada uselila prištinska policija.

-Pritom ovu protivpravnu odluku doneli su nelegitimni Kurtijevi odbornici u opštini, za koje na izborima nijedan Srbin nije glasao -  istakao je Petković.

Prema njegovim riječima, odluka o useljenju prištinske policije u ovu zgradu direktno je uperena protiv srpskog naroda na sjeveru Kosova i Metohije.

-Ovo je novi potez kojim Kurti krši Briselski sporazum, s obzirom na to da Kurtijeva monoetnička policija nema šta da traži na severu pokrajine ni po jednom slovu ovog dokumenta - napomenuo je Petković.

On je naglasio da se sve ovo odvija naočigled međunarodne zajednice, koja ne reaguje na teror i strahovladu prištinske policije na sjeveru Kosova i Metohije, koja puca u Srbe, prebija srpsku djecu, uz upotrebu brutalne sile hapsi srpsku omladinu i svim raspoloživim sredstvima zastrašuje srpski narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana