Otac nestalog mladića iz Splita: Najvažnija nam je informacija, svi koji nešto znaju neka se jave

GS
Otac nestalog mladića iz Splita: Najvažnija nam je informacija, svi koji nešto znaju neka se jave

SPLIT - Nenad Periš, otac 27-ogodišnjeg Mateja Periša iz Splita, koji je nestao tokom novogodišnje noći u Beogradu, kaže da se sa sinom posljednji put čuo 31.decembra oko 17 časova i da nije primijetio ništa neobično tokom razgovora.

-Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo - rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej došao u Beograd sa petoricom prijatelja i da je trebalo da se danas vrate za Split.

Periš je rekao da će danas poslijepodne stići u Beograd i da će se prvo naći sa prijateljima svog sina u klubu ''Gotik'' gdje su slavili Novu godinu da bi, kaže, rekonstruisali ono što se dogodilo.

Zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti...

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudija, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolita Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

-Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovjek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosjećanju, ali najvažnija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo - rekao je Periš.

Mladiću iz Splita se gubi svaki trag od 31. decemebra u 2.30 sati.

Matej Periš je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Prijatelji mladića su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmoro u veče nestanka prvo otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub "Gotik". Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo.

Drugovi su nakon potrage otišli u smještaj i nadali se da će on ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su policiju.

"Blic" je uspio da dođe i do menadžera kluba "Gotik", gdje je mladić poslednji put viđen, a koji je naglasio da nikakvog incidenta te noći nije bilo.

-Bili smo u klubu, ništa se sumnjivo nije dogodilo - potvrđuje za "Blic" i Matejin drug, koji je zahtjevao anonimnost.

On je potvrdio za "Blic" da su i drugovi sami pretražili svaki kutak kluba u kome su bili to veče, ali da nigdje ništa sumnjivo nisu pronašli.

Menadže kluba rekao je da je policija bila juče u klubu i uzela je snimke sa sigurnosnih kamera.

Ekipa „Blica“ jutros je ispred kluba "Gotik" zatekla policijce koji su pregledali dio između kluba i rijeke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana