Mihajlovićeva: Dalje ruke od rudara i rudnika Srbije

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Srbija samostalno vodi energetsku politiku, izjavila je ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović i poručila pojedinim evropskim političarima koji bi da zatvaraju rudnike u Srbiji da drže "dalje ruke od rudara i rudnika Srbije".

"Srbija suvereno vodi energetsku politiku u interesu svojih građana, a ne bilo koga izvan Srbije", rekla je Mihajlovićeva, povodom teksta evropskog poslanika iz redova njemačkih Zelenih Viole Fon Kramon pod naslovom "Termoelektrane na ugalj Zapadnog Balkana su slepa tačka EU".

"Čini mi se da poslanik u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon ni u Nemačkoj ne može da zatvara rudnike i uređuje energetski sektor, a tek to neće moći da radi u Srbiji, dok je ove Vlade i predsednika Srbije. Dalje ruke od rudnika i rudara i puna podrška Elektroprivredi Srbije (EPS) i njegovim radnicima", navela je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je cilj da Srbija u energetskoj tranziciji ostane energetski bezbjedna, da ne zavisi od uvoza električne energije, a da državno preduzeće EPS bude još jači nego danas i važan "igrač" i u regionalnim okvirima, saopšteno je iz Ministartva rudarstva i energetike Srbije.

Beogradski mediji su prenijeli da je Fon Kramonova zatražila od EU da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji - Kolubara, Kostolac i Obrenovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana