Kurtijev ministar odbrane ubijao Srbe na Košarama 1998. godine

Agencije
Kurtijev ministar odbrane ubijao Srbe na Košarama 1998. godine

BEOGRAD - Ministar odbrane u novoj Vladi samoproglašenog Kosova Anton Ćuni osuđen je u odsustvu pred Višim sudom u Nišu za ubistvo Srba na Košarama, pišu "Večernje novosti".


List navodi da je Ćuni osuđen za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine u rejonu karaule Košare, a njemu je zajedno sa sedmoricom Albanaca suđeno u odsustvu.

"Blic" piše da se u presudi navodi da su albanski teroristi na dan ubistva upali sa teritorije Albanije i da su u zasjedi čekali na vojnu patrolu.

Nakon što su pucali na patrolu i ubili vojnike, uzeli su im oružje, nakit i druge lične stvari.

Oni su otvorili vatru i na helikopter Vojske Jugoslavije koji je nakon ovog događaja doletio da odveze poginule, te pobjegli u Albaniju.

Tužilaštvo za ratne zločine je 2009. godine došlo do snimka napada na ove vojnike, koji su snimili pripadnici terorističke OVK, a snimak se kasnije našao i na društvenoj mreži "Jutjub", prenio je tada "Danas".

U pucnjavi su nastradali Vlastimir Radoičić /19/, Ilija Pavlović /19/ i Miladin Gobeljić /20/, vojnici koji su tri mjeseca bili na odsluženju vojnog roka.

Ubijeni su i "ugovorci" Miloš Pavlović /30/ i Miroslav Jocić /30/, a svi vojnici su pripadali Niškom korpusu tada Vojske Jugoslavije.

"Blic" piše da je istom optužnicom obuhvaćen i Rustem Beriša, doskorašnji ministar odbrane, koji je, takođe, bio pripadnik terorističke OVK.

Ćuni je poslanik Demokratskog saveza Kosova /DSK/ Ise Mustafe. Rođen je 1967. godine u Đakovici i završio je Vojnu akademiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana