Komesar za izbjeglice u Srbiji: Spremni smo za bilo koji scenario priliva migranata iz Turske

RTS
Komesar za izbjeglice u Srbiji: Spremni smo za bilo koji scenario priliva migranata iz Turske

BEOGRAD - Srbija očekuje značajniji priliv migranata iz cijele Turske i spremna je na bilo kakav scenario, izjavio je komesar za izbjeglice u Srbiji Vladimir Cucić.

- Nezahvalno je davati projekciju o broju migranata, jer se to "ne kuva" ovde...Očekujemo da niko neće dozvoliti da se ponovi 2015. godina, nemate pravo da dva puta kažete da vas je iznenadio talas od desetina hiljada ljudi - rekao je Cucić.

On je naveo da se može očekivati veliki pritisak na grčku i bugarsku granicu, a da, kada je riječ o granici Srbije, neko pritisak moće da bude dugotrajan i više problematičan.

Cucić je istakao da Srbija od "kapilarnog pritiska" ne može da pobjegne, jer on nikada nije stao, ali da od toga nema straha.

- Stalno smo na vezi sa prijateljima u Grčkoj, sa službama Crvenog krsta i međunarodnih agencija. Neko pokazuje veće brojeve nego što su, a sa druge strane mnogo manje brojeve, ali ovi brojevi nisu alarmantni, to su demonstracije za sada - rekao je Cucić.

On je dodao da je u prihvatnim centrima Srbiji trenutno 5.800 migranata.
- Nama su centri bili prazni, jer i ovi koji su sada u centrima, koristili bi veliku pokretljivost da i oni napuste zemlju zajedno sa tom grupom - istakao je Cucić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana