Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Nedopustivo i sramno pretresanje srpskih kuća u Šilovu

Srna
Foto: Kancelarija za KiM

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je ocijenila da je nedopustivo i sramotno današnje postupanje takozvane kosovske policije koja je više časova, bez valjanog osnova, pretresala kuće dvije srpske porodice iz Šilova i izložila ih dodatnom pritisku i uznemiravanju.

U saopštenju se ističe da je riječ o tipičnom primjeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od Prištine da se oni odatle isele. Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića, kako se dodaje, ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog provjeravanja, usljed koga su pretrpili snažan stres.

Kancelarija naglašava da je poznat i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako unijeli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini. "Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana