Kancelarija za KiM o zabrani za košarkaše "Sloge": Pokušaj izolacije srpskog naroda

Tanjug
Kancelarija za KiM o zabrani za košarkaše "Sloge": Pokušaj izolacije srpskog naroda

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da to što košarkašima "Sloge" iz Batočine nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na KiM, pokušaj izolacije srpskog naroda na sjeveru Kosova i Metohije i sasvim bezrazložno iživljavanje.

Košarkašima "Sloge" iz Batočine juče nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je spriječeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom "Trepčom" iz Kosovske Mitrovice.

- Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini - saopštila je Kancelarija za KiM.

Ističe se da sport makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vrijeme proglašavali primirja da bi se sportisti slobodno takmičili.

- Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče, ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma. Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana