Još se traga za ubicama MMA borca

G.S.
Foto: Blic

BEOGRAD - Od brutalnog ubistva reprezentativca Srbije i MMA borca Stefana Savića (23) prošlo je tačno šest mjeseci , a o osumnjičenima za ubistvo ni traga ni glasa.

Vasilije Gačević i Marko Daničić sumnjiče se da su u noći između 24. i 25. februara pretukli, a zatim izboli nožem Savića i pobjegli sa lica mjesta. 

Do sada su postojale razne teorije i sumnje na kojoj lokaciji se nalaze ubice, a najnovija je da se kriju u jednoj zemlji u Srednjoj Americi. Međutim, ove tvrdnje još nisu zvanično potvrđene od strane nadležnih organa. Nije jasno kako su uspjeli da izbjegnu hapšenje, ali se pretpostavlja da im je pomoglo to što je potjernica za njima raspisana tek naknadno. 

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su, nakon izvršenja zločina, odmah otišli u stan jednog od njih, a zatim su pobjegli na Kosovo, gdje su navodno nelegalno prešli administrativnu liniju. 

Iako su u bjekstvu, optužnica protiv Gačevića i Daničića može biti podignuta. 

Posljednja informacija koja je objavljena u medijima jeste da su do sada ispitani svi svjedoci stravičnog ubistva, među kojima je i svjedok iz Crne Gore. 

Trag koji policija ima jeste da je osumnjičeni Daničić iz bjekstva kontaktirao svoju porodicu, prenosi Blic

On je navodno bez znanja Gačevića pozvao porodicu i rekao im da mu je teško, te da razmišlja o predaji policiji. 

Podsjetimo, kobne večeri, Savić je bio sa društvom u provodu u jednom ugostiteljskom objektu na Dorćolu. Kada je izašao ispred kluba, napala su ga dva muškarca. 

„Blic“ je došao do snimka sa nadzornih kamera koje su snimile trenutak napada na Stefana. Kako se vidi na snimku koji traje nešto manje od dva minuta, Stefan Savić trči niz Dobračinu ulicu dok ga jure dvojica muškaraca. 

Stefan potom skreće u Dunavu ulicu, a za njim idu i dvojica napadača koji ga savladavaju – jedan sa jedne, drugi sa druge strane. 

Tačno 30 sekundi kasnije, ubice Daničić i Gačević se vraćaju šetajući Dobračinom ulicom. 

Na snimku se vidi i kako se otimaju oko nekog predmeta na ulici. 

Njih dvojica sve vrijeme opušteno šetaju, kao da desetak sekundi ranije nisu ubili mladića, a drugog teško ranili. 

Mediji su objavili da su ubice Gačević i Daničić Stefana Savića izboli više od 15 puta. 

Izvor je tada rekao da će u obdukcionom nalazu biti precizno navedene sve povrede koje je zadobio Savić. 

Međutim, navodi da su ljekari i inspektori bili šokirani kad su vidjeli šta su ubice uradile Stefanu. 

Trener Savića, Borislav Ćosić, ispričao je da je 6. aprila održano finale Evropskog MMA prvenstva, te i da je upravo tada održana premijera dokumentarnog filma posvećenog ubijenom mladiću. 

- Bilo je mnogo emotivno, niko nije mogao da suzdrži suze... Stefan je uvek uz nas, čuvamo ga u zajedničkim uspomenama! - rekao je za „Blic“ trener ubijenog Stefana Savića.

Kako je ranije Borislav Ćosić ispričao, Savić je oduvijek bio pravdolljubiv. 

– Prije dvije godine, više ljudi je mučki prebilo njegovog druga nakon čega su ga bacili u rijeku. Stefan nije mogao samo da ode kući. Rekao mi je tada: „Učitelju, kako poslije toga mogu samo da odem kući? Džabe mi sve što radim, sutra za moju budućnost, za bilo šta“. Dječak je izašao iz vode potpuno izmučen, mokar i krvav, ispred Stefana. On mu je tada prišao i upitao: „Ko ti je to uradio? Šta ti se desilo?“ Mladić mu je odgovorio, nakon čega im je Stefan lijepo prišao i pitao ih: „Ajde što ste ga prebili, ali zar ste morali da ga bacite u rijeku?“ Onda je uslijedila svađa, pa i tuča koja je kasnije eskalirala u ono što se desilo. Stefan je iz te tuče izašao kao pobjednik, ali možda izvršioci nisu mogli to da podnesu, i ovo je epilog – tvrdi Ćosić. 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 11. marta donio rješenje kojim je Vasiliju Gačeviću i Marku Daničiću odredio pritvor zbog sumnje da su ubili Savića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana